Γράφει ο κ. Κυριάκος Μερελής, Αντιπρόεδρος Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου & Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων Ε.Ε.Θ.,
Η εξαίρεση από το νέο φορολογικό νομοσχέδιο των ασφαλιστικών πρακτόρων που διατηρούν συμβάσεις με έως δύο ασφαλιστικές εταιρείες, αποτελεί μια αυθαίρετη και άδικη προσέγγιση της κυβέρνησης στο άδικο κατά γενική ομολογία φορολογικό νομοσχέδιο. Με αυτή την πρακτική η κυβέρνηση, προσπαθεί να διχάσει, να διαιρέσει και να διασπάσει τον επαγγελματικό κλάδο των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.
Είναι παράλογο, να εξαιρείς μια κατηγορία επαγγελματιών (ασφαλιστικών διαμεσολαβητών) που κατέχουν την ίδια επαγγελματική ιδιότητα, τους ίδιους ΚΑΔ, τις ίδιες επαγγελματικές υποχρεώσεις και δικαιώματα, επιβάλλοντας ως μοναδικό κριτήριο τον αριθμό των ασφαλιστικών εταιρειών με τις οποίες συνεργάζεται ο κάθε συνάδελφος – ασφαλιστικός πράκτορας.
Ενώ στην πραγματικότητα ο τρόπος βεβαίωσης των εισοδημάτων όλων των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, είναι κοινός για όλους, και πραγματοποιείται μέσω των βεβαιώσεων προμηθειών που εκδίδουν οι ασφαλιστικές εταιρείες, τις οποίες ειρήσθω εν παρόδω υποβάλλουν στην ΑΑΔΕ.
Για να το κάνω πιο συγκεκριμένο, οι βεβαιώσεις προμηθειών λειτουργούν σαν τις βεβαιώσεις αποδοχών των μισθωτών, δηλαδή, με απλά λόγια δεν μπορούμε να αποκρύψουμε τα εισοδήματα μας είτε δουλεύουμε με μία, είτε με δύο, είτε με δέκα ασφαλιστικές εταιρείες.
Πραγματικά αυτοί που σκέφτηκαν αυτό τον τρόπο για να εξαιρέσουν μια μερίδα συναδέλφων έναντι του συνόλου του επαγγελματικού μας κλάδου από το νέο άδικο φορολογικό νομοσχέδιο είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ…
Ο κλάδος της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, πρέπει να αντιμετωπίζεται ενιαία και αδιαίρετα τόσο από την πολιτεία όσο και από τα συνδικαλιστικά όργανα του κλάδου μας.
Αναμένω με ενδιαφέρον τις αντιδράσεις τους…
Το παραπάνβω άρθρο δημισιεύτηκε στο insuranceforum.gr