life-insurance

Έξυπνοι ή σοφοί

Επιλογή του καθένα μας είναι να επιλέξει σε ποια από τις δύο κατηγορίες θέλει να εντάξει τον εαυτό του. Στην περίπτωση της ιδιωτικής ασφάλισης και συγκεκριμένα στον κλάδο ασφάλισης υγείας δε θέλει ιδιαίτερη προσπάθεια για να καταταγεί κάποιος στην κατηγορία των σοφών ανθρώπων. Αρκεί μια απλή παρατήρηση στο παραπαίον Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), στα καθημαγμένα δημόσια ασφαλιστικά ιδρύματα και στις συνθήκες νοσηλείας που επικρατούν στα δημόσια νοσοκομεία, παρά τις όποιες φιλότιμες προσπάθειες καταβάλλει τις περισσότερες φορές το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό προκειμένου να καλύψει τη φρικτή πραγματικότητα. Μάταια κατά τη γνώμη μου διότι το πρόβλημα είναι δομικό με πολλές προεκτάσεις και ρίζες που αντλούν αστείρευτη ενέργεια από το ανάλγητο, γραφειοκρατικό, σπάταλο και διεφθαρμένο κράτος.

Κάποιοι από τους βασικούς λόγους που απαξίωσαν και οδήγησαν το Εθνικό Σύστημα Υγείας σε αυτήν την άθλια κατάσταση, δέκτες της οποίας έχουμε υπάρξει όλοι μας, είτε μέσω ιδίων εμπειριών, είτε μέσω περιστατικών καθημερινής τρέλας που βιώνουν συνάνθρωποι μας (συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι κ.α.) είναι :

1.            Η ελλιπής παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας.

2.            Η ελλιπής χρηματοδότηση για αγορά αναλώσιμων ειδών και φαρμάκων (αντικαρκινικά φάρμακα, ιατρικά μοσχεύματα κ.α.)

3.            Η κακοδιαχείριση των χρηματικών πόρων, άρα κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, που συνεπάγεται κακής ποιότητας παρεχόμενες υγειονομικές υπηρεσίες.

4.            Το γνωστό σε όλους μας φακελάκι, χωρίς την ύπαρξη του οποίου δεν κινείται κανένα γρανάζι του σαθρού μηχανισμού παροχής δημόσιας υγείας.

Με λίγα λόγια αν κάποιος δε διαθέτει τα απαραίτητα χρήματα δε γιατρεύεται.

την ίδια ώρα κερδίζει διαρκώς έδαφος και θερμούς υποστηρικτές ο κλάδος της ιδιωτικής ασφάλισης υγείας, ο οποίος παρέχει υψηλής ποιότητας και εξατομικευμένου χαρακτήρα υπηρεσίες, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ασφαλιζόμενου και βάσει των χρημάτων που μπορεί να διαθέσει αυτός. Οι κλινικές μέσω των οποίων παρέχονται οι υγειονομικές υπηρεσίες δε θυμίζουν σε τίποτα τη γνωστή εικόνα που έχουμε όλοι στο μυαλό μας για τα δημόσια νοσοκομεία. Οι ασφαλιζόμενοι δε μπαίνουν στη διαδικασία της οικονομικής συναλλαγής με τους γιατρούς και τις κλινικές,  γιατί πολύ απλά, για αυτό έχουν μεριμνήσει οι ασφαλιστικές εταιρίες μέσω ενός σύγχρονου και διασφαλισμένου συστήματος διαχείρισης περιστατικών και πληρωμών.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η επιλογή του κατάλληλου ασφαλιστή προκειμένου να καταρτιστεί ένα συμβόλαιο υγείας ή ένα συμβόλαιο οποιουδήποτε κλάδου ασφάλισης, αποτελεί ίσως το σημαντικότερο παράγοντα στη σχέση μεταξύ ασφαλιζόμενου και ασφαλιστικής εταιρίας, αφού είναι αυτός που διασφαλίζει ανά πάσα ώρα και στιγμή και σε κάθε περίπτωση τα συμφέροντα των ασφαλισμένων, μέσω των εξειδικευμένων γνώσεων του και λόγω του υψηλού αισθήματος ευαισθησίας και κοινωνικής ευθύνης που διαθέτει.

Ακολουθεί ενδεικτικό παράδειγμα τιμολόγησης νοσοκομειακού πακέτου ασφάλισης. Αφορά Άνδρα/Γυναίκα 42 ετών

και τέκνο από 0 έως 16 ετών.

Όριο κάλυψης νοσηλείας

Δωμάτιο

ΜΕΘ

Αμοιβή Χειρουργού και Αναισθησιολόγου Κάλυψη εκτός Ελλάδας Συμμετοχή στα έξοδα νοσηλείας Ετήσια ασφάλιστρα
500.000

2κλινο

100%

100% στις συνεργαζόμενες κλινικές 80%Ευρώπη 70%ΗΠΑ

0

552 €
700.000

1κλινο

100%

100% στις συνεργαζόμενες κλινικές 100%Ευρώπη    80%ΗΠΑ

0

685 €
500.000

2κλινο

100%

100% στις συνεργαζόμενες κλινικές 80%Ευρώπη 70%ΗΠΑ

0

265 €

Πηγή: www.ka-business.gr

Σχετικά Άρθρα